Emre Oğuz'un Haberi
Yaklaşık 1 saat süren ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede, iki liderin de danışmanları hazır bulundu. Danışmanların sık sık görüşmenin yapıldığı salona girip çıktığı görüldü.
Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail liderine işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim birimlerinin genişletilmesinin ve yeni yerleşim birimleri inşaatının durdurulmasını istedi. Gül, İsrail'in uluslararası toplumun çağrılarına rağmen bu konuda attığı adımlar hakkında ise, "Günümüzde hiçbir şey gizli saklı kalmaz." yorumunu yaptı.
Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin 1967 sınırlarının esas alındığı bir çözümle Ortadoğu'da iki devletin (Filistin ve İsrail) huzur ve barış içerisinde yan yana yaşayacağın bir çözümü desteklediğini vurguladı.
1967 sınırları esas alınarak bir Filistin devletinin kurulması; Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ün Filistinlilere bırakılması anlamına geliyor.