Grip ihmale gelmez

Sağlık Bakanlığı grip vakalarında artış olduğunu belirterek, risk grubunda olanları aşı yaptırmaları konusunda uyardı. Kronik hastalığı olanların aşı ücretlerini SGK karşılayacak.

E. Özlem Karataş'ın haberi:

Ülkemizde grip hastalığını izlemek ve olası salgınları önceden fark etmek için harekete geçen Sağlık Bakanlığı, yaptığı araştırmada, 2013-2014 grip sezonunda ilk grip virüsü 43. haftada,22 Ekim günü tespit etti.

AŞIYI UNUTMAYIN

49. hafta itibariyle grip virüsünün önceki haftalara göre artmaya devam ettiğini tespit eden bakanlık, vatandaşı korunma önlemleri ve grip aşısı konusunda uyardı.

Risk grubu altındaki hastaların korunmasında grip aşısının büyük önem taşıdığının altını çizen Bakanlık, astım dahil kronik akciğer ve kalp-damar sistemi hastalığı olanlar, şeker hastaları, kronik böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıkları olan hastaların grip aşılarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılandığını hatırlattı. Grip, ülkemiz her yıl milyonlarca insanı etkiliyor.

Yeni Şafak

Sağlık Haberleri