Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Merkezi'nden (Euro-Mid) İhsan Adel, 'İsrail hükümeti açıkça toplu cezalandırmadan ötürü suçludur' derken, 50 gündür süren işgale dair bilanço korkutucu boyutlara ulaştı.
ÜÇ HATTAN VURUYOR
İsrail'in 7 Temmuz'da başlayan saldırılarında ölü sayısı şu an 535'i çocuk, 298'i kadın olmak üzere ölü sayısı 2 bin 100'ü aştı. Çok daha fazlası ise yaralı. 10 bin 628 yaralının 3 bin 214'ü çocuk ve 2 bin 65'i kadın. Yaralı çocukların üçte biri kalıcı sakatlıklarla yaşamak zorunda.
Bir günde İsrailli güçler havadan 192 füze, denizden 21 topçu ateşi ve karadan tanklarla 29 topçu ateşi kullanarak en az 242 saldırı gerçekleştirdi. 7 Temmuz'dan bu yana Gazze 690'ı havadan, 15 bin 673'ü denizden ve 36 bin 610'u karadan olmak üzere 59 bin 973 kere vuruldu. İsrail evleri ve sivil kurumları hedef almaya da devam ediyor. 2 bin 276'sı tamamen yıkılmakla beraber Gazze'de tahrip olan ve yok edilen evlerin toplam sayısı şu an 15 bin 671.
Anne ve çocuğuna bomba
İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye beldesine düzenlediği saldırıda 3 yaşındaki bir çocuk ile annesi hayatını kaybetti. Cebaliye Mülteci Kampı'nın doğusundaki bir evin hedef alındığı saldırıda da 1 Filistinli'nin öldüğünü aktaran Kudra, Gazze'nin güneyinde bir aracın vurulduğu olayda ise aralarında 2 çocuğun bulunduğu 4 Filistinli'nin yaralandığını kaydetti.
Yeni Şafak