Fransa'da 'Yeni Aylanlar olmasın' kampanyası

Fransa'daki ünlü sanatçılar, Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan Suriyeli sığınmacılara destek için kampanya başlattı.

Bodrum'da cansız bedeni sahile vuran Aylan adlı küçük çocuğun dramatik ölümünün ardından "Yeni Aylanlar olmasın" sloganı ile başlatılan kampanyaya ülkenin tanınmış yaklaşık 50 sanatçısı imza attı.

Isabelle Adjani, Carole Bouquet, Matthieu Chedid, Charles Berling, Charlotte de Turckheim, Lorant Deutsch ve Laura Smet gibi ünlü isimlerin imzaladığı kampanya dilekçesinde "savaş ve baskılardan kaçan kadın, erkek, çocukların yaşadığı trajedi karşısında sessiz ve duyarsız kalınmaması" istendi.

Ülkede pazar günleri çıkan Le Journal du Dimanche gazetesinde yayınlanan dilekçede, AB hükümetlerine sorunun çözümü için gerekli çabayı göstermeleri çağrısı yapıldı.

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri