Fransa'nın RTÜK'ü sayılabilecek CSA tarafından yapılan bir araştırmaya göre Fransa'da yaşayan Müslümanların ezici çoğunluğu başörtüsüne destek veriyor.
Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, yüzde 14'lük kısım kendini öncelikle Fransız hissederken, yüzde 60 ise kendini hem Fransız hem de Müslüman hissediyor. Yüzde 22'lik diğer bir kısım ise kendini Fransız'dan önce Müslüman hissettiği belirtiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 66'sı Fransa'da İslam'a önyargılı bakıldığını savunurken, yüzde 28'lik kısım ise bu önyargının çok az hissedildiğinin fikrinde. Laiklik konusunda, yüzde 75'lik kısım din ve devlet işlerinin ayrılması gerektiğine inanıyor.
İslam Hukuku (Şeriat) hakkında görüş belirtenlerin yüzde 38'i, bunun gayri müslim ülkelerde tatbik edilemeyeceğini söylerken, yüzde 37'lik kısım İslam Hukuk'unun ülkenin mevcut yasalarına göre uyarlanması gerektiği düsüncesinde. Yüzde 17'lik diğer bir kısım ise İslam Hukuk'unun hangi ülkede olunursa olunsun, mutlaka tatbik edilmesinden yana.
Ankete katılanların yüzde 70'i dini ne olursa olsun, Fransa'da çok eşliliğin yasak olmasından yana. Fransa'da ibadethanelerin Fransız devleti tarafından finanse edilmesinden yana olanların oranı yüzde 78.
Son olarak, başörtüsü ile ilgili yöneltilen soruya yüzde 70'den fazla bir kısım destek verirken, bunun din ve vicdan hürriyeti çerçevesinde algılanması gerektiğini savunuyor.