Filistinli çiftçiler Türkiye'de eğitilecek

Filistinli 15 çiftçiye, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle sulama teknikleri eğitimi verilecek

Filistinli 15 çiftçiye, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye'de eğitim verileceği bildirildi.
 
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Türk tarımı açısından bilgiye çok büyük önem verdiklerini ve bilgiyi ana sermaye kabul ettiklerini belirtti.
 
Bilgiye ulaşmanın yolunun sistemli eğitimden geçtiğini vurgulayan Bayraktar, ''Bu bakımdan, kendi üreticilerimizin eğitimini bir seferberlik halinde sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra, dost ve komşu ülkelerin çiftçilerinin eğitim çalışmalarına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile işbirliği halinde vereceğimiz desteği ve onlara bu yolla yapacağımız katkıyı da çok önemsiyoruz'' ifadesini kullandı.  dedi.
 
TZOB olarak, her zaman Filistin'in ve Filistinlilerin yanında olduklarını, bunu da  yaptıkları ziyaretler, yardımlar ve ikili anlaşmalarla gösterdiklerinin altını çizen Bayraktar, şunları kaydetti:
 
''İsrail'in Filistinliler'e uyguladığı ambargonun sonuçlarına, Filistinli çiftçilerin yapmaya çalıştığı tarımsal üretimi nasıl engellemeye çalıştıklarına Filistin ziyaretim sırasında şahit oldum. Biz Filistinli kardeşlerimize tarımdaki ulaştığımız noktalardaki bütün tecrübelerimizi aktarmaya; onların, her ne olursa olsun, üretim faaliyetini sürdürebilmeleri için elimizden gelen bütün desteği vermeye kararlıyız. 5 milyon üyeli üretici örgütü olarak her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.''
 
Bayraktar, Bakanlık işbirliğiyle Filistinli 15 çiftçiye verilecek ''Modern Sulama Teknikleri'' konulu ilk eğitimin 21 Kasım'da başlayacağını ve bir hafta süreceğini de belirterek, teorik bilgilerin sahada uygulamalarının da ele alınacağını bildirdi.
 
Bayraktar, eğitim seminerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın İzmir Uluslararası Tarımsal Araştırma Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirileceğini kaydetti.

Rotahaber

Dünya Haberleri