Filistin'e destek veren öğrenci: Trump’a açıkça söylüyorum, sizden korkmuyorum

ABD’de Filistin’e destek gösterilerine katıldığı için gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi aktivist Mohsen Mahdawi, kefaletle serbest bırakıldı

ABD’de Filistin’e destek gösterilerine katıldığı için ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) tarafından gözaltına alınan Columbia Üniversitesi öğrencisi aktivist Mohsen Mahdawi, ABD Bölge Yargıcı Geoffrey Crawford'un kararıyla kefaletle serbest bırakıldı.

"TRUMP VE KABİNESİNE AÇIK VE YÜKSEK SESLE SÖYLÜYORUM, SİZDEN KORKMUYORUM"

Batı Şeria'daki bir mülteci kampında doğup büyüyen Mahdawi, kararın ardından Vermont eyaletindeki Burlington Federal Adliyesi’nden yürüyerek çıktı. Mahdawi, "Başkan Trump ve kabinesine açık ve yüksek sesle söylüyorum, sizden korkmuyorum" ifadelerini kullanarak, kararın ABD'deki adalet sistemine dair bir umut ve inanç ışığı olduğunu belirtti.

Adliye dışındaki onlarca kişi Filistin bayrakları sallayarak, "Korkuya hayır" ve "Sevgiye evet" sloganları attı.

Columbia Üniversitesi öğrencisi aktivist Mahmoud Khalil ve Tuft Üniversitesi’nde doktora yapan Türk öğrenci Rümeysa Öztürk ise Mahdawi ile benzer gerekçelerle hala gözaltında tutuluyor.

Karar

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri