Filistin barış müzakerelerine hazır

Filistin Devlet Başkanı Abbas, ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Rice'a, İsrail ile barış müzakerelerine bazı koşulların yerine getirilmesi durumunda başlayabileceklerini iletti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice'a, İsrail ile barış müzakerelerine yeniden başlamayı, bazı koşulların yerine getirilmesi durumunda kabul edeceğini ilettiği bildirildi.

Abbas'a yakın bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Abbas'ın, Ramallah'taki makamında gerçekleşen görüşmede Rice'a, İsrail'in, hapishanelerindeki Filistinli mahkumlardan geriye kalan dördüncü grubu serbest bırakması, Batı Şeria ve Kudüs'te Yahudi yerleşim birimlerinin inşaatını 3 ay durdurması ve başta sınır meselesinin ele alınması şartıyla barış görüşmelerine yeniden başlamayı kabul ettiğini söylediğini belirtti.

Kaynak, bunun yanında Abbas'ın, 1967 sınırının tamamında ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kurma konusunda siyasi çözümden yana olduğunu dile getirdiğini söyledi.

Rice'ın, herhangi bir öneri sunup sunmadığı konusunda bilgi vermeyen kaynak, Abbas'ın ülkesinin, anlaşmazlığı sona erdirmek için siyasi çözüm arayışının devam etmesini arzuladığını ifade ettiğini de kaydetti.

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Dünya Haberleri