Fildişi’ne 15 bin 500 Kur’an

Deniz Feneri Derneği, Fildişi Sahili’nde geçen yıl kurban dağıtımı yapan gönüllülerin, Müslüman öğrencilerin yıpranmış Kur’an-ı Kerimlerle eğitim gördüğünü tespit etmesi üzerine bu ülkeye 15 bin 500 Kur’an-ı Kerim gönderdi

KAMPANYA BAŞLATILDI

Deniz Feneri Derneği gönüllüleri, geçen Kurban Bayramı’nda Fildişi Sahili’nde küçük çocukların zor şartlar altında yıpranmış Kur’an-ı Kerimlerle eğitim aldıklarını fotoğrafladı. Bunları gören dernek yetkilileri, bu ülkeye Kur’an-ı Kerim mushafı göndermeye karar verdi ve yardım kampanyası başlattı.

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

10 bin Arapça, 5 bin 500 de Prof. Dr. Muhammed Hamidullah’ın Fransızca mealiyle Kur’an-ı Kerimler, Fildişi Sahili’nin en büyük kenti Abidjan’a ulaştırıldı. Dernek yetkilileri Hamit Kunt ve Süleyman Enes Kılıç ile gönüllü işadamı Zeynel Durkut, medreselerde dağıttıkları Kur’an-ı Kerimlerle Müslüman çocukların yüzünü güldürdü.

RESMİ TÖREN YAPILDI

Kur’an-ı Kerim dağıtımının resmi töreni ise Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Abobo bölgesindeki merkez camisi alanında yapıldı. Törende konuşan, ülke genelindeki 3500 İslami okulun kayıtlı bulunduğu Fildişi İslami Okullar Derneği Başkan Yardımcısı Şeyh Konate, Kur’an-ı Kerimler için Türkiye’ye ve derneğe teşekkür etti.

DESTEK BEKLENİYOR

Öğrencilerin gidebileceği İslami eğitim veren ortaokul ve lise bulunmadığını belirten Şeyh Konate, “Dini eğitim ilkokulda bitiyor. Öğrencilerin, Hıristiyan okullarına gitmemeleri için okul yapmamız gerek. Bu kapsamda Abidjan’da 10 ve diğer illerde 34 olmak üzere 44 okul projemiz var. Bu konuda Türkiye’den destek bekliyoruz” dedi.

Akit

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri