Fethullah Gülen'den Japon halkına taziye ve anlamlı yardım

Tarihinin en büyük deprem ve tsunami felaketini yaşayan Japonya için Kimse Yok mu'nun başlattığı yardım kampanyasına Fethullah Gülen Hocaefendi'den anlamlı bir destek geldi.

Hocaefendi, sesli ve yazılı eserlerinin telifinden elde edilen 15 bin doları Japon afetzedeler için bağışladı. Japonya'da yaşanan 9 büyüklüğündeki deprem sonrası Tokyo ve Sendai'ye ulaşan Kimse Yok mu gönüllüleri 9 kişilik öncü ilkyardım ekibiyle afet bölgesinde yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye maske, gıda, yağmurluk gibi ilkyardım malzemeleri götüren dernek yetkilileri, afet bölgelerinde temiz su ve gıda sorunu yaşandığına dikkat çekiyor. Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara, deprem ve tsunami felaketinden milyonlarca insanın etkilendiğini ve bin 647 kişinin öldüğünü söyledi. Özkara, "Kocaeli depreminde bize en fazla yardım gönderen ülkelerin başında Japonya geliyor. Dost ülke Japonya'nın bu zor günlerinde millet olarak yanında olmamız gerekiyor. Zaman vefa zamanıdır." dedi.

FETHULLAH GÜLEN'DEN TAZİYE

Geçmişte hep dostane ilişkiler içinde olduğumuz Japonya'da meydana gelen elim deprem hadisesi ve sonrasında yaşanan tsunami, hepimizi üzüntüye sevk etmiş, milletimizi derinden yaralamıştır.

Çalışkan ve azimli Japon halkının geçmişte olduğu gibi bu zorlukların da kısa zamanda üstesinden geleceğine ve yaralarını saracağına inancım tamdır.

Ülkemizde meydana gelen deprem ve sel felaketlerinde hiçbir beklenti içine girmeden milletimizin yardımına koşmuş fedakâr Japon halkına bu zor zamanlarında yanlarında olduğumuzu hissettirmek vefanın ve insanlığın gereğidir.

Milletimiz dünyanın değişik bölgelerinde meydana gelen elim hâdiselerde mazlumların yardımına koştuğu gibi Japon halkının da yardımına koşarak yine her zamanki civanmertliği ile üzerine düşeni hakkıyla yerine getirecektir.

İnancım odur ki, kadirşinas insanımız Japon halkını hem duaları hem de maddi yardımları ile destekleyecek, yardımlarını uzak diyarlardaki kalbi kırık insanlara mesafe tanımadan ulaştıracaktır.

Bu vesileyle Japon halkına sabr-ı cemil diler, taziyelerimi arz ederim.
M.Fethullah Gülen

Zaman

Dünya Haberleri