Fenerbahçeli Yassine Benzia'nin helal et ve ezan açıklaması

Fenerbahçe'ye bu yıl gelen ve başarılı performansı ile adından söz ettiren Yassine Benzia, Türkiye'de Müslüman olmakla Fransa'da Müslüman olmak arasındaki farkı değerlendirdi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Cezayirli Müslüman futbolcu Yassine Benzia, Fenerbahçe Dergisi'nin ekim sayısında açıklamalarda bulundu.

İslami ölçülere hassasiyeti ile bilinen, şortun altına mutlaka uzun bir şeyler giyen Benzia, "Bir Müslümanın Fransa’da yaşadığı hayatla Türkiye'de yaşadığı hayat siyah ve beyaz kadar farklı, kıyaslayamayız" dedi.

Fransa milli takımını seçmedim

Benzia'nın ilgili sözleri şöyle:

Neden Fransa yerine Cezayir Milli Takımı’nı tercih ettin?

Ailemi gururlandırmak için Cezayir Milli Takımı’nı seçtim. Ailemin büyük bir kısmı Cezayir’de yaşıyor. Sadece annem Fransa’da, teyzelerim, halalarım, amcalarım, dedem, anneannem hepsi Cezayir’de yaşıyor. Bu yüzden üzerime o formayı ve o bayrağı giymek istedim. Aynı zamanda Cezayir Milli Takımı iyi bir jenerasyon yakaladı. Genç oyuncular var, kuvvetli bir takımımız olduğunu düşünüyorum. Bu takımla birşeyler başarabiliriz diye düşünüyorum.

Türkiye'de her zaman ezan sesi var

Göçmen bir ailenin çocuğu olarak, Müslüman olarak Fransa’da sosyal hayatta ve futbolda dezavantaj yaşadın mı?

Bir Müslümanın Fransa’da yaşadığı hayatla burada yaşadığı hayat siyah ve beyaz kadar farklı, kıyaslayamayız. Burada her zaman ezan sesi var, hiçbir şüphe duymadan yemeklerin helal olduğunu bilerek yiyebiliyorsunuz. Oradayken hep balık yiyorsunuz çünkü etlerin helal olup olmadığını bilemiyorsunuz. Beslenme alışkanlıklarınızı etkileyen bir durum. Futbolda da Cezayirli olduğumuz için, Müslüman olduğumuz için bir adım geride başlıyorduk. Benim önüme zorluklar çıkarılan durumlar oldu.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Spor Haberleri