Fatih'te 318 talebe icazet aldı

Erenler Vakfı, Yavuz Sultan Selim Camii’nde düzenlediği törenle 318 hafızlık, Arapça ve kelâm öğrencisine icazet verdi

Vakfın yürüttüğü eğitim programı; Sıbyan Mektebi, Hafızlık, Arapça, Şer‘î İlimler ve İhtisas aşamalarını kapsıyor. 2022–2025 yılları arasında eğitimini tamamlayarak icazet almaya hak kazanan öğrenciler, bu anlamlı günde hocalarından belgelerini teslim aldı.

İSMAİLAĞA'DAN YAVUZ SULTAN SELİM'E "GÜL YÜRÜYÜŞÜ"

Tören günü, icazet sahipleri ellerinde güllerle İsmailağa Camii’nden Yavuz Sultan Selim Camii’ne yürüyerek ailelerini selamladı. Cami avlusunda gerçekleşen törende Kur’an-ı Kerim tilavetleri, hocaların vaazları ve icazet takdimleri yer aldı.

"KUR'AN NESLİ"

Erenler Vakfı yetkilileri, bu törenin sadece bir mezuniyet değil, Kur’ân’a hizmet eden yeni bir neslin yetişmesinin sembolü olduğunu belirtti. Tören sonunda hafızlar ve hocaları, cami avlusunda vatandaşların tebriklerini kabul etti.

İcazet veren hocalardan Hamidiye Medresesi Müdürü Abdülmetin Karakum ise yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Elhamdülillah, bugün Erenler Vakfı bünyesindeki medreseler olarak Yavuz Sultan Selim Camii’nde 318 talebemize icazet verme şerefine nail olduk. Muhteşem bir gündü; camimiz tarihi günlerinden birini yaşadı. Katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, icazet alan hoca ve hafızlarımızı tebrik ediyoruz. Onları yetiştiren anne, babalarından ve hocalarından Allah razı olsun. Nice icazet merasimlerine vesile olabilmek duasıyla."

Erenler Vakfı Onursal Başkanı Mahmut Eren Hocaefendi’nin sohbeti ile başlayan icazet töreni, Musa Yıldız Hocaefendi’nin duasıyla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri