Facebook'tan kota dostu uygulama: Messenger Lite

Facebook, kota dostu mesajlaşma uygulaması Messenger Lite’ı geçtiğimiz yıl bazı ülkeler için yayınlamıştı. Sosyal medya devinin Android için geliştirdiği uygulama artık küresel olarak kullanılabiliyor.

Mobil internet kullanımında en can sıkıcı şey mobil veri kotasının dolması diyebiliriz. Facebook bu sorun için Android’lere özel olarak Messenger Lite’ı geliştirdi. Kota dostu olarak adlandırabileceğimiz uygulama şu anda küresel olarak Google Playstore’dan indirilebiliyor.

Messenger Lite, normal Messenger’ın yapabildiği çoğu şeyi yapabiliyor. Ancak Snapchat’e benzeyen filtreler, anlık paylaşımlar veya oyunlar gibi özellikler bu uygulamada bulunmuyor. Messenger’ı sadece mesajlaşmak için kullanıyorsanız basit, hızlı ve daha iyi bir uygulama deneyimi sunabilir.


Lite versiyon mobil verinin kısıtlı olduğu ülkeler ve giriş seviyesi Android akıllı telefonlar için geliştirilmiş. Facebook tarafından Lite uygulamasının iOS versiyonunu yayınlacağı veya böyle bir çalışma içinde olduklarına dair hiçbir açıklama yapılmadı.

Facebook’un yine kota dostu olarak adlandırabileceğimiz Lite versiyonu 2015 yılından beri kullanılıyor. Bu yılın Şubat ayında Facebook Lite kullanıcı sayısı 200 milyona ulaşmıştı.

Lite uygulaması 10 MB’den küçük ve çok daha az sistem gereksinimi duyuyor.

Yeni Şafak

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Sosyal - Medya Haberleri