Esed’in, sivillerin kaçış yoluna döşediği mayınlar sökülüyor

Suriye’de Beşşar Esed birliklerinin sivillerin kaçışını önlemek için Türkiye sınırına yerleştirdiği binlerce ölümcül kara mayını sökülüyor.

Serkan Sağlam'ın haberi;

Suriye ordusundan ayrılarak muhaliflere katılan patlayıcı uzmanı subaylar tarafından Hatay’ın Yayladağı ve Reyhanlı ilçeleri sınırında bulunan mayınlar temizlenmeye başlandı. İlk olarak İdlib’e bağlı Harabjoz köyü sınırında 1,5 kilometrelik alana yayılan 600 civarında kara mayını imha edildi. Zaman’ın ulaştığı muhalif komutanlar, mayınların İran ve Rus menşeli olduğu bilgisini verdi. Muhaliflere göre en büyük sorun rejimin şehir merkezlerinde bulunan askeri birliklerin etrafına yerleştirdiği mayınlar. Çünkü nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bu bölgelerdeki mayın tarlalarının etrafında herhangi bir uyarıcı levha bulunmuyor. Bu nedenle ölümler ve yaralanmalar meydana geliyor.  Muhalifler ayrıca rejimin, başkent Şam’ın düşmesi halinde kaçmayı planladığı söylenen Nusayri nüfusun yoğunlukta bulunduğu Lazkiye’nin bazı bölgelerine mayın yerleştirmeye devam ettiği bilgisini verdi.

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Şam yönetiminin Scud füzelerini kullanmaya devam ettiğini söylerken, Suriye’nin bu yönteme başvurmasının Türkiye’nin etkin korunma ve savunulması gereğinin önemini gösterdiğini vurguladı.

Zaman

Dünya Haberleri