Esed'e tebrik kuyruğu

Lübnan'daki Hizbullah lideri Nasrallah ve İran'dan sonra Rusya, Venezuela ve Kuzey Kore de halkını katleden Esed'in traji-komik seçimlerdeki 'zaferini' tebrik etti.

Suriye'de 3 yıldır 160 bini aşkın sivili kimyasal silahlar, varil bombaları, savaş uçakları ve tanklarla katleden Beşar Esed'in halktan yüzde 86 oy alarak kazandığını ilan ettiği 'saçmalık' diye nitelenen başkanlık seçimlerini kutlayan ülkeler kervanına Lübnan ve İran'dan sonra Rusya, Venezuela ve Kuzey Kore de katıldı. Esed'i ilk kutlayan Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah oldu. Nasrallah, 'Esad'a güvenini yineleyen Suriye halkını kutluyorum. Bu, Suriye halkı ve yönetimi için tarihi bir başarıdır' dedi.

İran'ın başkenti Tahran'da cuma namazını kıldıran ve yönetime yakınlığı ile bilinen Ayetullah Muvahhidi Kirmani de Esed'i tebrik etti. Kirmani, 'Suriye halkı, ABD'yi ümitsizliğe sürükledi ve bütün komploları hüsrana uğrattı' dedi.

TELEFONLA ARADILAR

SANA ajansına göre, Nasrallah ve Kirmani'den sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un da, Esed'i telefonla arayarak tebrik etti.

Kadınlara hücrede işkence

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Nura el-Emir, Suriye hapishanelerindeki kadın tutukluların rejim tarafından sistematik işkencelere maruz kaldığını öne sürdü.

Teslim olanlara infaz

Humus'ta rejimle ateşkes imzaladıktan sonra silahlarıyla birlikte teslim olan muhalif 80 savaşçıdan en az 20'sinin Esed rejimi tarafından tutuklandıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıktı.

Yeni Şafak

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri