SURİYE: RAMAZAN BAYRAMIYLA GELEN ATEŞKES(!) SONA ERDİ
Suriye’de Ramazan Bayramı dolayısıyla ilan edilen 3 günlük ateşkesin sona erdiği gün İdlip bölgesi ağır bombardımana tutuldu. Darkuş kentine yapılan hava saldırısında 23 kişi hayatını kaybetti. Kanlı saldırıya ekibimiz olay yerinde tanık oldu.
Türkiye sınırına yakın Darkuş kentinin hedef alındığı hava saldırısında ölenler arasında 10 kadın ile 2 çocuk da vardı. Yaralı ve cesetler bölgedeki El Rahma hastanesine getirildi. Çocukların acı feryatları ve Suriyeli kadınların gözündeki acı tablo yine yürekleri dağladı.
Saldırıda en 30 kişi de yaralandı. El Rahma hastanesinde sedyelerde yer kalmayınca çoğu yaralı yerlerde tedavi edilmeyi bekledi. Tıbbi imkansızlıklar ağır yaralıları ve hastane çalışanlarını güç durumda bıraktı. Bazı yaralılar farklı bölgelere sevk edildi.
RUSYA ARALIKSIZ BOMBARDIMAN DÜZENLİYOR
Rusya’ya ait savaş uçakları bölgeye yakın noktada bulunan İdlib'in batısındaki Cisr eş-Şuğur ilçesinde de yerleşim yerini bombalaması sonucu 3 çocuk hayatını kaybetmiş, 17 kişi yaralanmıştı.
Rusya uçaklarının ilçedeki bir sahra hastanesini de bombalaması sonucu hastanede büyük hasarın meydana geldiği belirtildi.