Emeklilikte yaşa takılanlarda son durum ne? EYT yasası çıkacak mı?

Türkiye'de emeklilik için yaş şartı nedeniyle mağdur olan yüz binlerce kişi yasa bekliyor. Meclisin açılmasının ardından EYT mağdurlarının gözü yasada. 2018'de eyt yasası çıkacak mı? İşte son eyt gelişmeleri..

700 bin emeklilikte yaşa takılan mağdurun gözü TBMM'de. Emeklilikte yaşa takılanlarda son durum ne? sorusu yüz binlerce kişi tarafından sorulurken, 1 Ekim'de yeni yasama yılına giren meclisten büyük umutlar bekleniyor. EYT yasası çıkacak mı? sorusunu soranlar Ekim ayından umutlu. EYT son dakika haberlerinde bugün bir kaç gelişme var.

Prim gününü dolduran fakat yaş haddinden emekli olamayan 700 bin kişi bulunuyor. Bu vatandaşlar artık kendilerine emeklilik yolunun açılmasını talep ediyorlar. Son değerlendirmelere göre eğer  SSK'lıların 4447 sayılı kanun öncesi hakları verilirse EYT mağdurları 3 formül ile emekli olabilecek.

EYT son açıklamalar

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda son gelen açıklama Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuştu. Kendisine EYT'liler konusuna kabinenin bakışı sorulan Kalın, cevap olarak;

"Bu konu kabinenin gündeminde yok. Tabii ki Meclis ayağı ayrı bir konu. Yeni hükumet sisteminde Meclis kendi kanunlarını çıkartabilir. Bunun değerlendirmesi Mecliste yapılır ama hükümet nazarından baktığınız zaman konu bugün de geçtiğimiz toplantılarda da gündeme gelmedi. Bu konuda herhangi bir değişiklik söz konusu değil." ifadelerini kullanmıştı.

Meclis'teki son durum

Pek çok partinin EYT konusunu 24 Haziran seçim programlarında ele alması ve bu sorunu çözmeyi vaat etmesi gözleri meclise çevirdi. Meclisten net bir açıklama gelmese de ortak bir çalışma yapıldığı biliniyor. 

1999 yılı öncesi sigortalı olan kişileri yakından ilgilendiren yasanın meclis gündeminde yer tuttuğu söyleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı yakın zamanda EYT sorunu çözülürse hazineye gelecek yükü hesaplayabilir. 

Moralleri bozan açıklama

Meclis'ten olumsuz tek  haber ise Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan geldi. Muş, EYT konusunun gündemlerinde olmadığını söyledi. Kendisine yöneltilen EYT sorusunu cevaplayan Muş; "Şu an itibariyle bize gelen bir şey yoktur. Elimizde bir şey yoktur. Bu meseleyle ilgili çalışılmamız yoktur” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili daha çok bilgi geldiğinde sizlere duyuracağız.

Risalehaber.com

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bilgi Bankası Haberleri