Elazığlı öğretmenler yaşlılara kitap okuyacaklar

Elazığ'da başlayan projeye gönüllü olan öğretmenler haftanın bir günü yaşlıları ziyaret edip kitap okuyacaklar.

Elazığ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde "Dünya Okudukça, Okunanlar Paylaştıkça Güzeldir" projesi başlatıldı.

Proje kapsamında bir grup gönüllü öğretmen, Gazi Huzurevi'nde kalan yaşlılara haftada bir gün kitap okuyacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, proje dolayısıyla düzenlenen toplantıda, huzurevi sakinlerinin sosyal hayatları açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.

Kenç, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğretmenler buradaki yaşlılara hem kitap okuyor hem de dertleşiyorlar. Bu etkinlikle yaşlılar biraz da olsa kafalarını dağıtıp sıkıntılarından uzaklaşıyor." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Göktürk de "Huzurevinde kalan yaşlılarımız bundan çok keyif alıyorlar. Öğretmenlerimizi büyük bir ilgiyle dinliyorlar. Projemiz bu şekilde devam edecek. Burada kalan yaşlılarımızın tecrübelerinden ve hayat hikayelerinden faydalanacağız." diye konuştu.

Huzurevi sakinlerinden 91 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet Nuri Karaoğlu da öğretmenlik mesleğinin çok değerli olduğunu söyledi.

Öğretmen olacak kişilerin çok iyi seçilmesi gerektiğini belirten Karaoğlu, "Çünkü memleketin kaderi öğretmenlere bağlıdır. Ben görev yaptığımda en çok öğrencilerimden utanırdım, çünkü beni örnek alıyorlardı. Çocuklar ailesinden çok öğretmenlerini örnek alırlar." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Eğitim Haberleri