Ekonomiyi kurtaracak formül '10 metrelik Atatürk heykeli' mi?

Türkiye ekonomik olarak zor bir dönemden geçerken AK Partili Büyükşehir Belediyesinin milletin parasını heykellere harcaması tepkiyle karşılandı

Risale Haber-Haber Merkezi

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Çamlık Tepesi'nde bulunan ve 1980'den sonra yapılan yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki heykelin yıprandığı için kaldırıldığını yerine eskisinin iki katı büyüklüğünde ve Balıkesir'in her yerinden görülebilecek yükseklikte Atatürk heykelinin dikileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Çamlık Projesi kapsamında; Çamlık’ta bulunan anıtın kaldırılması ile ilgili olarak sosyal medyada dolaşan iddialar üzerine Başkan Kafaoğlu açıklama yaptı.

Bütün dertler bitecek! Yüksekliği 10 metre ve şehrin her yerinden rahatlıkla görülebilecek

İddiaların asılsız olduğunu belirten Kafaoğlu, "1980'den sonra yapılan ve yıprandığı gözlenen Atatürk anıtının yerine, bronzdan, mermer kaideli, kaide yüksekliği 5,75 metre, heykel yüksekliği 4,25 metre olan ve eskisinin 2 katı yüksekliğinde bir Atatürk anıtı kısa süre içinde Çamlık Tepesi'ne dikilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Heykeli’nin yerine sabitlenebilmesi için zemin ve kaide güçlendirme çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Yeni heykelin yerine montajının tamamlanması sonrasında toplam yüksekliği 10 metre olacak Atatürk heykeli şehrin her yerinden rahatlıkla görülebilecek" diye konuştu.

Milletin parası nelere harcanıyor?

Dövizin yükselmesi ile bir çok ürüne yüksek miktarda zam gelmesine rağmen millet fedakarlık yaparken, AK Partili belediyenin paraları heykele harcamasına bir anlam verilemedi. 

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri