Ek ders ücretleriyle öğrencilerine çeşme yaptı

Diyarbakır’da Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kaybolmuş Değerler’ projesi öğretmen Yahya Kamçı’nın örnek davranışıyla kalıcı hale geldi.

İsmail Avcı'nın haberi:

İlçede pilot seçilen İMKB Karacadağ Ortaokulu’nda işlenen ‘saygı’ konusundan ilham alan sosyal bilgiler öğretmeni, biriktirdiği 6 aylık ek ders ücretiyle görevli olduğu okulun bahçesine mermerden çeşme yaptı. Hafta sonları bir işçi gibi çalışan Kamçı, iki haftada bitirdiği çeşmeye ‘Saygı’ adını verdi. Çocuklarla ilk suyu büyük bir mutlulukla içtiklerini belirten Kamçı, “Gelecekte daha güzel günler yaşamak istiyorsak çocukların elini tutmalıyız. Onlar için yaşarsak geleceğimiz aydınlık olur. Her şeyi başkalarından beklemeyip karınca kararınca adım atmak lazım.” dedi.

Şehirde bugüne kadar bine yakın kan davalı ve husumetli aileleri barıştıran Hacı Sait Özşanlı Barış Komitesi’nin de üyesi olan Kamçı, amacının toplumda milli ve manevi değerlerin hak ettiği seviyeye gelmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

HALAYLARLA AÇILDI

Saygı Çeşmesi’nin açılışı için okul bahçesinde düzenlenen törene Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurahman Sevgili, kanaat önderi Ömer İler’in yanı sıra okul idareci ve öğretmenleri, veli ve öğrencileri katıldı. Açılış öncesi okulun folklor ekibi mini bir gösteri sundu. Milli Eğitim Müdürü Sevgili ile veli ve öğrenciler davul-zurna eşliğinde halaylar çekti. Yıl sonuna kadar okulda ‘saygı’ konusunu işleyeceklerini belirten Sevgili, “Çocuklara kızmayalım, ilgi gösterelim. Farklılıklarımıza rağmen birbirimize saygı göstermeliyiz. Çeşmeyi yapan Yahya Kamçı’yı hep hayırlı işlerde görüyoruz. İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olan kişidir, bunu biliyoruz. Yahya kardeşimiz gibilerin sayısı artarsa dünya daha güzel olacak.” şeklinde konuştu. Açılışı yapılan çeşmeden ilk su içenler ise öğrenciler oldu.

Zaman

Güncel Haberleri