Ege Denizi'nde yasa dışı göç: 92 kişi yakalandı

İzmir'in Dikili ilçesinde, iki lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan 92 yabancı uyruklu yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Bademli önlerinde içinde yabancı uyrukluların olduğu tespit edilen hareketli lastik şişme botu durdurdu.

Ekipler, botta yasa dışı yollarla Yunanistan adalarına geçmeye çalışan ve aralarında çocukların da bulunduğu 23 Suriye, 11 Angola, 5 Gabon, 5 Togo, 2 Gambiya ve 1 Güney Afrika uyruklu olduğunu belirledi.

Kilikli'de de 45 yabancı uyruklu yakalandı

Devriye görevindeki ekipler de Kilikli Burnu açıklarında 25 Afganistan, 11 Suriye, 8 İran ve 1 Kongo uyruklunun içinde bulunduğu lastik botu durdurdu.

Dikili Limanı'na getirilen yabancı uyruklular, işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi. 

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri