Dünyanın gözü Türk seccadelerinde

Türkiye'de 1 milyar dolarlık hacme ulaşan seccade sektörüne dış pazarların ilgisi arttı. Şirketler de üretimin yüzde 90'ını ihracata yöneltti

Seccade sektöründe AR-GE ve röprodüksiyon çalışmalarıyla dünyanın birçok yerinden üretim talebi alan Nursace Tekstil, özellikle seccade konusunda Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu'nun ihracat talebini karşılıyor. Nursace Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bayezit, Türkiye seccade pazarını değerlendirirken, sektörün büyüklüğüne dikkat çekti.

Bayezit, 'Türkiye genelinde 1500- 1800 tezgah sürekli olarak seccade üretiyor. Bu da kaliteye göre yaklaşık olarak günlük 300 ila 500 bin adet arası üretim demek, yıllık karşılığı ise 150 milyon adeti buluyor. Ekonomik karşılığı da 70 80 bin ton ipliktir' dedi. Türkiye pazarının 1 milyar dolarlık parasal büyüklüğe sahip olduğunu belirten Bayezit, bunun yüzde 90'ının ihracatla karşılandığını kaydetti.

Yenişafak

Güncel Haberleri