DSÖ, Rusya ile Kovid-19 aşısı için görüşmeye başladı

"Güvenlik ve etkinlik konusunda sahip olduğumuz bu endişe, sadece Rusya aşısı için değil geliştirilmekte olan tüm aşılar içindir."

Örgütün Kopenhag ofisinden bir sanal basın toplantısında, WHO Avrupa kıdemli acil durum görevlisi Catherine Smallwood, Rusya ile WHO'nun ön yeterlilik meslektaşları arasında öncelikle örgütün potansiyel aşıyı nasıl değerlendireceği konusunda birkaç doğrudan görüşme yapıldığını söyledi.

Smallwood, "Güvenlik ve etkinlik konusunda sahip olduğumuz bu endişe, sadece Rusya aşısı için değil geliştirilmekte olan tüm aşılar içindir."  diyerek, WHO'nun Coronavirus aşılarının geliştirilmesini hızlandırmak için "hızlandırılmış bir yaklaşım" benimsediğini kabul ederek "güvenlik ve etkinlik açısından çok önemli" dedi.

WHO, Avrupa bölge direktörü Hans Kluge, herhangi bir potansiyel aşı iyi haber olsa da güçlü bir değerlendirmeden geçmesi gerektiğini söyledi.

Kluge, bir aşı onaylandıktan sonra bile bunun pandeminin sonu olmayacağı konusunda uyardı. "Pandeminin sonu, herkesin sorumluluğu üstleneceği ve virüsle nasıl davranılacağını öğrendiğimiz gün olacak. Ve bu bize bağlı, o gün yarın bile olabilir."

İLKHA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Sağlık Haberleri