Dolar/TL kuru geriliyor

Yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından hızlı bir şekilde düşüşe geçen dolar/TL 3,82'yi gördü.

Yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından hızlı bir şekilde düşüşe geçen dolar/TL 3,82'yi gördü.

Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başlayarak 3,88 sınırına kadar çıkmasının ardından hızlı bir şekilde düşüşe geçerek 3,8203'ü gördü.

Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Standard & Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirirken, Fitch Ratings ise Türkiye'nin kredi notunu "BBB-"den yatırım yapılabilir seviyenin bir kademe altı olan "BB+" seviyesine indirdi ve not görünümünü "durağan" olarak belirledi.

S&P ve Fitch Ratings'in Türkiye ile ilgili değerlendirmelerinin ardından döviz kurlarındaki yükselişlerin sınırlı kaldığı ve TL talebinin arttığı görülüyor.

Dolar/TL'nin, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) açtığı 1 milyar dolarlık 1 hafta vadeli TL depo karşılığı döviz depo ihalesine gelen talebin 900 milyon dolar ile sınırlı kalmasının ardından düşüşünü hızlandırması dikkati çekti.

Günün ilk yarısında en düşük 3,8203'ü gören dolar/TL, saat 12.45 itibarıyla cuma günü kapanışına göre yaklaşık yüzde 1 azalışla 3,8310 seviyesinden işlem görürken, aynı dakikalarda avro/TL yüzde 1,1 düşüşle 4,0980, sterlin/TL yüzde 1,2 azalışla 4,8015'ten alıcı buluyor.

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Ekonomi Haberleri