Devlet eliyle kumara teşvik devam ediyor: Yılbaşı ikramiyesi 70 milyon lira

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi 70 milyon lira olarak belirlendi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun, piyango, loto, toto, iddia ve benzeri şans oyunlarının kumar ve haram olduğunu açıklamasına rağmen yılbaşı piyangosu devlet eliyle devam ediyor.

AA'nın haberine göre Milli Piyangonun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 70 milyon lira olarak belirlendi. Çekiliş kapsamında verilecek toplam ikramiye tutarı ise 390 milyon 910 bin lira olacak.

Büyük ikramiyede artış

Milli Piyango İdaresi verilerine göre, bu yıl 70 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiye son 10 yılda büyük artış gösterdi.

Büyük ikramiye 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon lira olmuştu. Bu rakam 2009'da 30 milyon lira, 2010'da 35 milyon lira, 2011'de 40 milyon lira, 2012'de 45 milyon lira, 2013 ve 2014'te 50 milyon lira, 2015'te 55 milyon lira olarak belirlenmişti. Büyük ikramiye olarak 2016'da 60 milyon lira, geçen yıl ise 61 milyon lira verilmişti.

Diyanet: Milli Piyango gibi oyunlar haram!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, daha önce sorulan bir soruda piyango, loto, toto, iddia ve benzeri şans oyunlarının kumar ve haram olduğunu açıklamıştı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Dini Sorular' bölümüne yöneltilen "Piyangonun, toto, loto, iddia vb. şans oyunları oynamanın hükmü nedir?" sorusuna Din İşleri Yüksek Kurulu şöyle cevap vermişti:

"Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Buna göre şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır. Bu tür kumarların, geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile zararı daha da yaygın olmaktadır. Bu tür oyunların hasılatından bazı kuruluş ve hayır kurumlarının yararlanması, onları meşru hale getirmez ve haramlık hükmünü değiştirmez. Bu yollardan birisiyle elde edilen kazançlar, sevap beklenmeyerek yoksullara veya hayır kurumlarına verilmelidir. Zira Hz. Peygamber (asm) bu tür haram kazançların harcanmasının ve güya sadaka olarak verilmesinin mümkün olmayacağını haber vermiştir."

Yorum Yap
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Devlet, kumar oynatmaktan vazgeçiyor
Diyanet'ten net açıklama: Hem kumar hem haram!

Güncel Haberleri