Devlet, Diyanet'i, milletimiz dindar diye kurdu'

''Din hizmeti iyi verilmediği vakit o boşluklar hep yanlış hizmetlerle ve toplumun huzurunu bozan fikirlerle dolabiliyor'' diyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu Diyanet İşleri'nin neden kurulduğuna değindi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ''Din hizmeti iyi verilmediği vakit o boşluklar hep yanlış hizmetlerle ve toplumun huzurunu bozan fikirlerle dolabiliyor'' dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'yı makamında ziyaret eden Bardakoğlu, burada yaptığı konuşmada, hem vatandaşların gönül dünyasını imar etmenin hem de ülkede birlik ve beraberliğin hakim olmasının gayreti içinde olduklarını söyledi.

Camiler ve din görevlilerinin, çevrelerinde huzur iklimi meydana getirmesini istediklerini belirten Bardakoğlu, ''Camilerimiz de diğer kamu binalarımız da bizim o asaletimizi, tarihi zenginliğimizi mutlaka yansıtmalı. Biz dün kurulmuş bir çadır devleti değiliz, arkasında şu kadar yılları, şu kadar büyük medeniyeti geride bırakmış bir milletiz'' diye konuştu.

Bardakoğlu, fırsat buldukça illere gidip din görevlileriyle bir araya geldiklerini anımsatarak, karşılıklı bilgi alışverişiyle eksikleri görme imkanı bulduklarını anlattı.

Her şeyi en iyi şekilde yaptıklarını iddia etmediklerini ifade eden Bardakoğlu, iyi ve güzel işler yapanları dinleyip onları örnek aldıklarını bildirdi.

100 BİNİ AŞAN PERSONELLE DİN HİZMETİ

Bardakoğlu, ''100 bini aşan personelle Türkiye'nin din hizmetlerini yarınlara taşımaya ve 21'inci yüzyıla yakışan bir din hizmeti anlayışı oluşturmaya çalıştıklarına'' işaret ederek, şunları kaydetti:

''Bizim görevimiz insanımızın arzu ettiği, ihtiyacı olan din hizmetini en sağlıklı, en doğru şekliyle vermektir. Din hizmeti iyi verilmediği vakit o boşluklar hep yanlış hizmetlerle ve toplumun huzurunu bozan fikirlerle dolabiliyor. Din hizmetlerini en iyi şekilde vermek, bunun için kurulmuş olan Diyanet İşleri Başkanlığının en tabii görevidir. Diyanet İşleri Başkanlığı milletimizin kurumudur. Milletimiz dindar olduğu, dinini önemsediği, devletimiz dini önemsediği için ve din hizmetinin sağlıklı ellerle doğru şekliyle verilmesi önceliği için kurulmuştur. Biz de bunun bilinciyle bu gayret içinde olacağız. İnanıyorum ki, din görevlilerimiz bu birlikteliklerimizde mutlaka ortak bir heyecan ve motivasyon alacaklardır.''

İça da Bardakoğlu'na, yeni Müftülük Sitesi inşası için ayrılan yere ilişkin kroki üzerinde bilgi verdi, ardından porselen vazo hediye etti.

Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından aralarında Kuran-ı Kerim Tefsiri de bulunan çeşitli kitapları İça'ya verdi.

Ziyarette Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata, Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, belediye başkan yardımcıları Nejat Özturan ve Halil Toklu da hazır bulundu.
Haber 7

İslam Haberleri