Depremler neden çoğaldı? Büyük deprem habercisi mi? Uzmanlar açıkladı!

Son günlerde şiddeti 5.0'ın üstüne çıkmayan depremler fazlaca sıklaştı. Türkiye'de son günlerde irili ufaklı pek çok artçı sallantı olunca vatandaşlarımız büyük bir deprem mi gelecek endişesi taşıyor.

Türkiye hafifçe sallanmaya devam ediyor. Dün Van, Bugün Denizli ve Antalya'da şiddeti 4 civarlarında olan depremler yaşandı.

Dün Van'da gerçekleşen hafif şiddette depremin ardında, bugün Denizlİ'de 3.7 ve Antalya'da 4.2 olmak üzere iki hafif deprem daha meydana geldi. Evlerde de hissedilen bu depremlerden sonra vatandaşların çoğu bu depremlerin büyük bir depremin öncüsü olup olmadığını merak ediyor.

Türkiye daha önce 15 Ekim'de de iki artçı deprem ile sarsılmıştı. Manisa ve Kocaeli'nde gerçekleşen depremlerden sonra benzer endişeler yaşanmıştı. Bu endişeler üzerine konu ile ilgili açıklama yapan İTÜ Öğretim Üyesi Okan Tüysüz; "Karadeniz'in içinde yapılmış sismik çalışmalar var. Denizin altını çok fazla detaya girmeden biliyoruz. Burada çok kalın bir çökelti istifi var. Bu çökeltiler zaman zaman oturmalar ve heyelanlar meydana getiriyor. Büyük ihtimalle bu tür bir oturma veya bilmediğimiz bir fay nedeniyle deprem ortaya çıktı" demişti. Yani bu depremlerin birbirinden bağımsız olduğunu ve büyük depremlerin öncüsü olmadığını belirtmişti.

Bu tür depremler bir öncü değil. Kendi fay hatları üzerinde olan depremler. Yani çoğu uzmana göre korkulacak bir durum yok.

Risalehaber.com

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bilgi Bankası Haberleri