Davutoğlu'ndan 'Pelikan dosyası' mesajı...

"Sanal şarlatan ve müfterilerin ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Kendileri tükenirken siyaseti de tüketme ve Meclis çatısını kavganın, kargaşanın, çözümsüzlüğün adresi gibi gösterme gayreti içindeler. Şundan hiç şüpheniz olmasın; Diyarbakır Ulu Cami'nin kardeşi Bursa Ulu Cami'ni kana bulamak isteyen cani terör örgütünü destekleyen herkese dokunulacaktır, mutlaka dokunulacaktır." dedi.

"BU KUTLU HAREKETTEKİ HİÇBİR DAVA ARKADAŞIMIN KALBİNİ KIRMAM"

Dünya mazlumlarının tek umudu olarak nitelendirdiği ‘ak hareket’in zarar görmesine izin vermeyeceğini belirten Davutoğlu, "Umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine bu ak yürekli kadroların üzülmesine, beise düşmesine asla izin vermem." ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız. Bu sağ ve sol omzumuzda dosya tutanlar var ya onlar hakkı yazsınlar gerisi ne yazarsa yazsın. Kim ne fitne yaparsa yapsın kim ne üretirse üretsin kim ne yaparsan yapsın, hepimiz önce bu iki dosya yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım; başka hiçbir şeyden korkmayalım.

Ülkeler iç çatışmalar ile yok ediliyor. İnsanlar kıyıma bırakılıyor. Moğol, Haçlı saldırıları ve 1. Dünya Savaşı’nda yaşanan acılardan daha fazla acı yaşanıyor. Paravan örgütler bu çatışmaların tarafı haline getirilerek taşeronluk yapıyor. Adları, ideolojileri farklı görünse de hepsi hizmetkar görevi görüyor, istikrar adası Türkiye’yi hedef alıyorlar. Türkiye tüm bu kirli, kanlı ve ahlaksız saldırılara hak ettiği cevabı verecek güçtedir çünkü AK Parti iktidardadır. Milletimiz müsterih olsun, Türkiye’de güçlü bir devlet, istikrarlı bir hükümet var.

Yaptıkları saldırılar asla yanlarına kalmıyor. Bu hareketin en önemli özelliği başından sonuna yerli ve milli olması, tepeden tırnağa ayaklarının bu topraklara basmasıdır.

Her birinizle 7 Haziran’da, 1 Kasım’da yaptığımız mitingleri tek tek hatırlıyorum. Tek tek saymak çok vakit olur ama biliniz ki yüreğim hepinizin yanındadır. Bizim Türkiye sevdamız, anonim, kişiliksiz saldırılardan zerre kadar etkilenmez. AK Parti hamdolsun milletten aldığı destekle eski Türkiye defterini kapamıştır. Eski Türkiye özlemi çeken sanal şarlatan ve müfterilerin ayak oyunlarına izin vermeyeceğiz. Her türlü fitne ve fesattan bizleri rabbimiz korusun.

Bizler gözümüzü Türkiye’nin büyük hedeflerine dikmişiz. Birileri kumpaslarla uğraşırken biz milletimize hizmetin peşindeyiz. Onlarca açılışlar yapıyoruz, hiçbir ilimize boş elle gitmiyoruz. Van’a, Bingöl’e, Muş’a toplu açılışlarla gittik. Her hafta milletimizle kucaklaşıyor, kuzeyi güneyle, doğuyu batıyla buluşturuyoruz. Muş’ta da, Varto’da da milletimizle kucaklaştık. Meclis’te terör yapan danışman kılıklı adamların kurtarıldı dedikleri Varto’nun her sokağına gittim. Tek bir şey gösterdim. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Varto’dadır ve hiçbir engel olmadan milletle buluşur."

PELİKAN DOSYASI NEDİR?

‘Pelikan dosyası’ isimli blogda dün yayınlanan bir yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında görüş ayrılıkları olduğu öne sürülüyor, Davutoğlu’nun Erdoğan aleyhinde çalıştığı iddia ediliyordu.

 

Dünyabülteni

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Siyaset Haberleri