Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:
Suriye'den daha büyük bir sığınmacı akını olursa alınacak önlemler konuşulur. Suriyeli sığınmacılarlar ilgili herhangi bir tutum değişikliği söz konusu değil.
Sivillerin kampına milletvelillerimiz gidebilir, ziyaret edebilirler.
Güvenlik gerekçeleri dolayısıyla bazı kamplarda özel uygulama olamsı uluslaraarsı normlara uygun bir haldir.
Davutuğlu Suriye'de kaçırılan muhabirle ilgili olarak ise.
Sağlığı konusunda çeşitli haberler çıkmıştı. Konuyla yakından ilgileniyoruz. Hep gazetecilik yapmış bir kişi militan olabilir mi? Sadece mesleğini yapmak niyetinde oaln bir kameramanı terörist gibi gösterdiler. O arkadaşımızın sağlığından Suriye devleti sorumludur. Herkes bu kardeşimizin dönmesinde sorumnludur. Cüneyt'in Türkiye'ye sağlıklığından Suriye hükümeti sorumludur.
Kapımıza 80 bin kişi geldiğinde onları hedef yapamazdık. Bu herkes için geçerli. Zulüm gören kardeşlerimiz için bize ne diyemeyiz.
Haber7