Hakan Furkan'ın Haberi
İmam hatip liseli ve meslek liseli öğrencilerinde katıldığı mitinge halk da büyük destek verdi. Sivil Toplum Örgütleri adına konuşan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Gaffari İzci, millete haddini bildirmeye ve milletin değerlerini hükümsüzleştirmeye dönük bir yaklaşımın 28 Şubat darbesinin en rijit uygulamasından biri olduğunu kaydederek, adeta bir yargı korunmasına alınmış olduğunu aktardı. Ülkede demokratikleşme yönünde adımlar atıldığını belirten İzci, "21. yüzyıla yakışır bir sistem örülmeye çalışılırken 1960 darbesinin doğurduğu, 1980 darbesinin beslediği, 28 şubat darbesinin dinamikleştirdiği yapılar direnç göstermeye devam ediyor." dedi.
"Eşitlik, eşitler arasında olur" sözüyle kastçı bir yaklaşım ortaya koyan İstanbul Barosu'na da tepki gösteren İzci, "Avukatların sorununu çözmek için bugüne kadar ne yaptınız? Demokrasi, Hukuk ve Anayasa için ne yaptınız? Türkiye'de baroların yığınla sorunu var. Kaç tane çözüm ortaya koydunuz? Cumhuriyet'e ve milletin değerlerine pusu kurduğu iddia edilen Silivri'ye daha ne zamana kadar avukat taşıyacaksınız?" diye sordu.
İSTANBUL BAROSUNU FAKS YAĞMURUNA TUTACAĞIZ
İstanbul Barosu'na tek tek faks çekeceklerini söyleyen İzci, faksın içeriğinde şu bilgilerin olacağını kaydetti: "Katsayının devamı için 2. kez Danıştay'a başvurdunuz. İstan Barosu olarak Avukatlarınızın ve Barolarınızın bunca sıkıntı ve sorunları avrken, Ülkemizde Terör, Darbe, Sivil Anayasa gibi çok temel hukuk sorunları tartışılırken, İstanbul Barosu olarak katkı sunmanız gerekiyorken, siz bunları grmezden gelerek tamamen kendi alanı dışında Pedogojik formasyonu gerektiren Eğitim sorunu ile ilgileniyorsunuz.
Uluslar arası hukuk standartları açısından çok gerilerde kalan Ülkemizin hukuk ve Demokrasi mücadelesine pozitif katkı yapmanızın kamuoyu açısından daha anlamlı olacağını düşünüyorum."