'Cuma'ya gitmeye korkuyorduk'

Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Ömer Kayır, 28 şubat sürecinde muhafazakar bürokratlara baskı yapıldığını belirtti

Hasan Tosun'un haberi:

TBMM Dar­be­le­ri Araş­tır­ma Ko­mis­yo­nu bün­ye­sin­de ku­ru­lan 28 Şu­bat’ı Araş­tır­ma Ko­mis­yo­nu, 28 Şu­bat sü­re­cin­de Baş­ba­kan­lık müs­te­şa­rı Ya­şar Ya­zı­cı­oğ­lu ve Müs­te­şar Yar­dım­cı­sı Ömer Ka­yır’ı din­le­di.

Baş­ba­kan­lık es­ki Müs­te­şar Yar­dım­cı­sı Ömer Ka­yır gö­rev yap­tı­ğı iki yıl bo­yun­ca as­ker­ler­den ge­len bas­kı­la­ra gö­ğüs ger­me­ye ça­lış­tık­la­rı­nı söy­le­di. 28 Şu­bat sü­re­cin­de özel­lik­le din­dar in­san­la­ra kar­şı çok bü­yük bas­kı ol­du­ğu­nu be­lir­ten Ka­yır, “Sa­yın Sa­cit Ada­lı ‘kork­tu­ğum için bri­fing­le­re git­tim’ de­miş­ti. Ger­çek­ten bu­nu ya­şa­yan bi­lir. Çok bü­yük bir kor­ku ik­li­mi var­dı o za­man. Bu­gün her­ke­sin Al­lah’a şü­kür et­me­si la­zım. Ner­den ne­re­ye gel­dik. Bir gün eve gi­der­ken bir ta­ne­si gel­di. Si­ze ‘Te­şek­kür ede­riz. Bi­zim­le bir­lik­te mes­ci­de gel­di­niz. Si­zin sa­ye­niz­de bi­zim de kor­ku­muz git­ti’ de­di. Biz cu­ma­ya git­me­ye kor­ku­yor­duk. Cu­ma­ya git­me­ye kor­ku­lan bir dö­nem­di. Hiç­bir şe­yi giz­li sak­lı yap­ma­dım. Bir mil­le­tin iç ba­rış ve hu­zu­ru is­te­ni­yor­sa gün­lük ha­yat­ta inanç­la­rı­na kı­lık kı­ya­fe­ti­ne ka­rış­ma­ya­cak­sın. Bu­nu ya­par­san o ül­ke ce­hen­nem olur” de­di.

Yeni Akit

Güncel Haberleri