'Çöpe atılan ekmek 1 yıllık tarımsal kazanca denk'

Tekirdağ'da ekmek üreten fırıncılar, ekmek israfına ve sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında vatandaşlara ekmek dağıttı.

Deniz Zerman'ın haberi:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Soyak: "Bir yılda çöpe atılan ekmeğin değeri 1,5 Milyar lira. Bu da Tekirdağ'ın 1 yılda tarımdan kazandığı paraya denk" diye konuştu.

Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan kampanyaya destek veren fırıncılar, Tuğlalı Parkta kurulan stantta halka tam buğday ekmeği ikram etti.

9 Ekmek fırını işletmecisinin katıldığı kampanyada, tahıllı ve tam buğday ekmekler, dilimlenerek vatandaşlara ikram edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak, ekmek israfına dikkat çekmek ve vatandaşları bilgilendirmek üzere etkinlik düzenlediklerini bildirdi.

Bakanlığın, ekmeğin daha sağlıklı hale getirilmesi için çalıştığına dikkat çeken İl Müdürü Soyak, "Ekmeği israf etmeden tüketmeliyiz" diye konuştu.

Türkiye'de her yıl çöpe atılan ekmeğin değerinin 1,5 Milyar TL olduğunu anımsatan Soyak, bu rakamın Tekirdağ'ın 1 yılda tarımdan kazandığı paraya denk geldiğini söyledi.

Her yıl israf edilerek çöpe atılan ekmekle 500 okul yapılabileceğini bildiren Hasret Ekmek Fırını Sahibi Basri Öztürk ise ekmekteki tuz oranının 1,75 gr'dan, 1,50 gr'a düşürülmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Beyaz ekmekte yoğunlaşan beyaz ekmek talebinin son günlerde tam buğday ekmeğine yöneldiğini işaret eden Öztürk, "% 30 kepek ekmeği, % 10 üretimi ve talebi artmakta. Bu etkinlik dolayısıyla ekmek satışları % 10 ila % 20 artacaktır. Kepekli ve tam buğday ekmeklerine halkımızdan epey rağbet görüyor." diye konuştu.

Öztürk tahıl ile ruşeym ekmeğine olan talebin de giderek arttığını, bunun toplumun bilinçlenmesine bağlı gerçekleştiğini kaydetti.

STAR

Güncel Haberleri