Cezayir'den 'Sarkozy’ye yardım' haberine ödül

Ödül komitesi tarafından yapılan açıklamada, bu yıl 13’ncüsü düzenlenen “Basın Özgürlüğü Uluslararası Ödülü”nün, üyelerin oy birliğiyle “Mediapart” adlı internet sitesi yöneticisi Edwy Plene’ye verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi

Cezayir’deki “Basın Özgürlüğü Uluslararası Ödülü”ne, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 2007’deki seçim kampanyası sırasında devrik Libya lideri Muammer Kaddafi’den ekonomik destek aldığını ortaya çıkaran “Mediapart” adlı internet sitesinin yöneticisi Edwy Plene layık görüldü.

Ödül komitesi tarafından yapılan açıklamada, bu yıl 13’ncüsü düzenlenen “Basın Özgürlüğü Uluslararası Ödülü”nün, üyelerin oy birliğiyle “Mediapart” adlı internet sitesi yöneticisi Edwy Plene’ye verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Açıklamada ayrıca, Plene’nin, bağımsızlığını ve profesyonelliğini korumayı başardığı, her türlü ekonomik ve siyasal baskıyı hiçe sayarak özgürce araştırmasına devam ettiği, bu durumun gazetecilik için ideal bir tavır olduğu ifade edildi.

SARKOZY YARDIM ALDI

Öte yandan, Tunus’ta tutuklu bulunan Libya’nın eski Başbakanı Bağdadi el Mahmudi, avukatı aracılığıyla, öldürülen Libya lideri Muammer Kaddafi’nin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 2007’deki seçim kampanyasını finanse ettiğini ileri sürdü.
Mahmudi’nin avukatı Beşir Esid, Kaddafi, rejimi ve Kaddafi ile çalışan yetkililerin Sarkozy’nin 2007’deki seçim kampanyasına yaklaşık 50 milyon avro destekte bulunduğunu belirtti.

Yeni Akit

Güncel Haberleri