Celtic taraftarından Filistin dayanışması

İskoç işçi sendikası, Celtic taraftarlarını Filistin'le dayanışmaya çağırdı: “Hapoel Tel Aviv maçında Filistin bayrağı sallayalım”

İskoç işçi sendikaları, Celtic takımının taraftarlarından, İsrail'in Hapoel Tel Aviv takımıyla yapılacak maçta Filistinlilerle dayanışma için Filistin bayrakları sallamaları çağrısında bulundu. Taraftarları İrlanda ve Katolik toplumuyla tarihi bağları dolayısıyla çoğu zaman İrlanda bayrağı sallayan Glasgow kulübü Celtic ise sendikaların bu çağrısının göz ardı edilmesini istedi. İskoç İşçi Sendikaları Kongresi Genel Sekreter Yardımcısı Dave Moxham, yaptığı açıklamada, "Celtic taraftarlarının İsrail ile Filistin arasında adil ve uzun vadeli barışa destek konusunda kendilerine katılacağını umduklarını" belirtti. Celtic kulübünden yapılan açıklamada ise gösteri çağrılarından "derin endişe" duyulduğu ve stadyumun "siyasi gösteri yeri" olmadığı ifade edildi.
ESİR DEĞİŞİMİ KRİZİ

Öte yandan İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı görüşmelerle yürütülen muhtemel bir tutuklu teatisi anlaşmasında, İsrail'in, Hamas tarafından serbest bırakılması talep edilen Filistinli tutuklulardan 12'sini sürgüne göndermek istediği bildirildi. Söz konusu kişiler arasında bulunan El Fetih liderlerinden Mervan Barguti ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Saadet ise sürgün koşulunu kabul etmedi.
Yeni Şafak

Dünya Haberleri