Buz tutan kaldırımlara hiltili çözüm

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars'ta buz tutan kaldırımları kürekle temizleyemeyen vatandaşlar hiltiyle çözüm buldu.

Kars'ta Sibirya soğuklarının ardından buz tutan kaldırımlar, havaların ısınmasıyla birlikte temizlenmeye başladı. Belediye ekiplerine yardımcı olan vatandaşlar ise ilginç yöntemlerle kaldırımların buzunu kırıyor. Kars'ta son günlerde havaların mevsim normallerin üstünde seyretmesiyle birlikte harekete geçen vatandaşlar iş yerlerinin önünde bulunan yaklaşık 20 santimlik buzları hiltiyle kırarak temizliyor.

Atatürk Caddesi üzerinde iş yeri bulunan Bora Özmen, iş yerinden çektiği elektrik yardımıyla kaldırımların buzunu hiltiyle kırıyor. Kürekle kıramadığı buz kütlelerini hiltiyle kıran Özmen, caddeyi kullanan vatandaşların da dikkatini çekti. Hiltiyle saatlerce buzları kıran esnaf, bir yandan da kırılan buz parçalarını küreklerle kaldırım kenarına bırakıyor.

"BUZ TEMİZLEMEDE HİLTİ BAŞARILI OLDU"

Atatürk Caddesi'nde bulunan iş yerinin önünün buzunu hilti ile temizleyen, Bora Özmen, "Kars biliyorsunuz soğuk kış memleketi, buzları kürekle kaldıramıyoruz. Biz de hiltiyi denedik. Gayet başarılı oldu. Bu şekilde kaldırımı temizliyoruz" dedi.

Öte yandan havaların ısınmasıyla birlikte Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de kentin muhtelif caddelerinde buz ve kar temizliği yapıyor. Belediye çalışanlarına duyarlı vatandaşlar da eşlik ediyor. 

IHA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri