Bursa İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, Dağyenice termal turizm merkezi başta olmak üzere yaptıkları çalışmaları tamamlamaları halinde 7 bin yataklı termal kent oluşturacaklarını söyledi.
İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, düzenlediği basın toplantısı ile çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Mahvel'de düzenlenen basın toplantısında, göreve geleli 4,5 ay olduğunu hatırlatan Bilal Çelik, 'İl Özel İdaresinde yapılan işlerden kamuoyunun da bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda zaman zaman basınla bir araya gelerek kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Çünkü özel idareler, merkezi idarenin yerelde tüm hizmetleri yürüten bir koludur. Bu nedenle de kamuoyu yapılan çalışmaları bilmelidir.' dedi.
Bursa İl Özel İdaresi olarak şeffaf ve hesap verebilir bir kurum olmaya çalıştıklarını ifade eden Bilal Çelik, yaptıkları her işte halkın yararını en önde tuttuklarını söyledi. Bu kapsamda da kamu kaynaklarını en akılcı bir şekilde kullanmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Çelik, kentte toplam 716 personel ile halka hizmet verdiklerini kaydetti.
İÇME SUYU DEĞİL KALİTE SORUNU VAR
Bursa İl Özel İdaresi Genel Bilal Çelik, özel idare olarak 107 milyon lira bütçeleri olduğunu belirterek, 'Giderlerimiz en çok tarımsal hizmetlere harcanıyor. Bunda da en önemli amacımız modern tekniklerin kullanılması. Eskiden bilinen geleneksel sulama yöntemleri dışında bütün tarım alanlarını yeni teknik sulama yöntemleri ile sulamak istiyoruz.' şeklinde konuştu.
Göller oluşturmak için doğal yöntemler dışında teknik yöntemler kullandıklarına dikkat çeken Genel Sekreter Çelik, bunu da mebranla kaplayarak yapdıklarını bildirdi. Çelik, ayrıca özel idare olarak kırsal alandaki ulaşım hizmetlerini yerine getirmek için bu yıl yaklaşık 516 kilometrelik bir asfalt çalışması yapacaklarını aktardı.
İçme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına da değinen Bilal Çelik, Bursa'da içme suyu getirme sorunu olmadığını, ancak sularda kalite sorunu olmaya başladığını söyledi.
Eğitim hizmetleri konusunda da çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çelik, toplamda 20 adet yeni eğitim tesisi yapacaklarını söyledi. Özel İdarelerin yüzde 30'unu eğitim hizmetlerine ayırdıklarını bildiren Çelik, Bursa İl Çevre Düzeni Planı ile de 2015 yılına kadar kentte çalışmaların tamamlanmasını planladıklarını anlattı. Kültürel alanlara da yatırım yaptıklarını kaydeden Bilal Çelik, tarihi ve kültürel öneme sahip eserlerin de basımını yaparak kültüre sahip çıktıklarını ifade etti.
Diğer yandan Bursa'nın sularına sahip çıkarak kiralama işlemlerini büyük bir titizlikle yürüttüklerini belirten Çelik, Bursalıların hakkını kimseye yedirmediklerinin altını çizdi.
Cihan