Budizm'in yüz karası

Burma'da (Myanmar) Müslümanlara yönelik katliamı ve şiddeti körükleyen Budist rahip Ashin Wirathu, 'Sevgiyle ve iyilikle dolu olabilirsiniz ancak deli bir köpeğin yanında uyuyamazsınız' diyerek Müslümanlara hakaret etti.

Burma'da çok popüler bir kişi olan Ashin Wirathu, 'Sevgiyle ve iyilikle dolu olabilirsiniz ancak deli bir köpeğin yanında uyuyamazsınız' diyerek Müslümanları aşağılayan bir açıklama daha yaptı. New Yort Times'a konuşan Budist rahip, Müslümanları düşman olarak tanımlarken, 'Radikal Budist olarak anılmaktan gurur duyuyorum' ifadelerini kullandı. Wirathu kendisini 'Burmalıların Bin Ladini' olarak tanımlıyor.

TİME: BURMA TERÖRÜNÜN YÜZÜ

Wirathu Time dergisine de, 'Burma terörünün yüzü' manşetiyle de kapak oldu. Hayatı boyunca hükümetin baskılarına karşı savaşan Burmalı bir insan hakları aktivisti, Wirathu'nun hareketinin neo-Nazi ideolojisine kaydığı konusunda uyarıyor. Müslümanlara karşı yürütülen hareketin halihazırda radikal Budist rahibi aştığı, ülke çapında genişlediğini vurguluyor. Müslüman karşıtı duyguların son bir yılda çok hızlı bir şekilde yayıldığı kaydediliyor.

Yeni Şafak

Dünya Haberleri