Budistler Müslümanlara Hac'ı yasakladı

Budist Myanmar, hükümeti'nin Arakanlı Müslümanlara zulum her geçen gün artarak devem ediyor.

Arakan Haber Ajansın'da geçen habere göre; Bir grup aktivist ve insani hukuk örgütleri, Myanmar hükümetinin rastgele uyguladığı siyasetinden dolayı her yıl Rohingyalı müslümanlara hac farzlarını ifa etme görevlerini yasaklamasından ötürü basın çerçevesinde kampanya başlattılar.
 
Bununla birlikte bir çok Rohingyalı ve farklı ırklardan olan aktivistlerde basın kampanyasıyla eş zamanlı olarak, bu krize karşı birlikte dayanışma içinde olmak maksadıyla sosyal paylaşım sitesi twitterde; "Burma Rohingyalı müslümanlara hac görevini ifa etmelerini yasaklıyor." adında hashtag oluşturdular.
 
Bu hasgtagda uluslararası hükümetlerden bir çok meşhur sanatçı ve şarkıcı Myanmar hükümetinin rohingyalılara karşı baskılarına devam ettiğini paylaşıyor. 
 
Kaynak:Islahhaber
 

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri