Sivas'ta ihtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan giyime kadar her türlü gereksinimlerini ücretsiz karşılayabildiği ''Gıda Bankası''nda ramazan yoğunluğu var.
Sivas'ta ihtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan giyime kadar her türlü gereksinimlerini belirlenen limitler ölçüsünde ücretsiz karşılayabildiği ''Gıda Bankası''nda ramazan yoğunluğunun yaşandığı bugünlerde en fazla tüketilen ürünlerin başında çikolata ve temizlik malzemesi geliyor.
Sivas Belediyesi ve Hayat Ağacı Derneği işbirliğiyle 2006 yılında Belediye Sosyal İşler Müdürlüğünün Sularbaşı Mahallesi'ndeki binasında kurulan Gıda Bankası, yoksul vatandaşlara yardım elini uzatıyor.
Hayırsever vatandaşların ayni ve nakdi bağışları sonucu stantları doldurulan Gıda Bankasında, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen aileler her türlü gereksinimini fert sayısına göre belirlenen limitler doğrultusunda ücretsiz olarak karşılayabiliyor.
Reyonlarında gıdadan temizlik malzemesine, beyaz eşyadan mobilyaya, gelinlikten çeyiz eşyasına, çikolatadan oyuncağa kadar her türlü ürünün bulunduğu Gıda Bankası'ndan normalde aylık bin 100 aile faydalanıyor.
Ramazan ayında bu yardımlarını 4-5 kat daha artıran Gıda Bankası, bu ayda yaklaşık 5 bin aileye yardım elini uzatıyor.
-ÇİKOLATA REYONU ÇOCUKLARIN UĞRAK YERİ-
Limiti doğrultusunda istediği ürünü alabilen vatandaşlara, alışveriş sonrasında servis imkanı da sunularak aldıkları ürünler evlerine bırakılıyor.
Paranın geçmediği market olarak adlandırılan Gıda Bankasında bugünlerde en fazla tüketilen ürünlerin başında çikolata ve temizlik malzemesi geliyor. Gıda Bankasına aileleriyle birlikte gelen çocuklar, çikolata reyonuna uğramadan bankadan ayrılmıyor.
Haber 7