Bu çaylar mikroplara geçit vermiyor

Huş ağacı, kırkkilit, karabaş ve çobançökerten otlarından yapılan çaylar, mikroplara geçit vermiyor...

Kadınlarda sık görülen sorunların başında idrar yolu enfeksiyonu geliyor. Tekrarlayan hastalık, tedavi edilmezse böbrekleri vuruyor. Kadınların yaklaşık yüzde 50'sinin hayatlarında en az bir kez bu enfeksiyonu geçirdiğini söyleyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Kadınların anatomik yapısı nedeniyle idrar yolları enfeksiyonları sık görülür" diyor.

HASTALIK HABERCİSİ
Özellikle vücut direncinin azaldığı zamanlarda hastalığın ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Mocan, "Havuz, deniz, sauna gibi ıslak ortamlar ile cinsel ilişki ve genital akıntı enfeksiyona sebep olabilir" diye konuşuyor. İdrar yolu enfeksiyonlarının başka bir hastalığın habercisi olabileceğini de vurgulayan Prof. Dr. Ziya Mocan, şu bilgileri veriyor: "Hastalık tedavi edilmesinin yanı sıra altta yatan nedenlerin de iyi araştırılması gerekiyor. Enfeksiyondan kurtulmak için huş ağacı yaprağından yapılan çay da etkili olur."

YUDUMLAYIN
Huş ağacı çayı idrar söktürür, böbrek taşlarına karşı etkilidir. 2-3 çay kaşığı huş ağacı yaprağını kaynamış suya atarak 10 dakika bekletin. Günde en fazla iki bardak için. C vitamini, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir. Greyfurt, portakal, yeşil biber gibi sebze ve meyveleri tüketin. Yaban mersini ve kızılcık suyu da idrar yolunu temizler, enfeksiyonlara karşı direnç sağlar. Günde 2 litre su içmek idrar yollarında mekanik temizlik yaparak tedavinin etkinliğini artırır. Kırkkilit otu enfeksiyonlardan korur. Bir demlikte bu otu kaynatın. Günde 2 bardak tüketin. Karabaş ve çobançökerten otu da idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir.

BELİRTİLERİ NELERDİR?
İdrarda yanma, koku, bulanıklık, sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma, idrarın kanlı gelmesi, karın ve bel ağrısı, akıntı, idrar tutamama, ateşlenme, halsizlik idrar yolu enfeksiyonunun gözlenen klinik belirtileridir. Bu durumda mutlaka bir doktora başvurmak gerekir.

Star

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Sağlık Haberleri