'Botan' kod adlı PKK'lı öldürüldü!

Mardin'de 16 Şubat 2016 tarihinde Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16'ların katıldığı operasyonda Mardin ili sözde eyalet sorumlusu 'Botan' kod adlı Faruk Atan ve beraberindeki sözde lider kadrosu etkisiz hale getirildi.

16 Şubat 2016 tarihinde, alınan bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Mardin kırsalında PKK'lıların bir toplantı yaptığını öğrendi. Bölgeye sevk edilen Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'lar ile söz konusu grubu bulundukları bölgede imha edildi. Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre ; söz konusu toplantıya başkanlık eden Mardin sözde eyalet sorumlusu 'Botan' kod adlı Faruk Atan ve beraberindeki sözde lider kadrosu etkisiz hale getirildi. 

İhbarı yapan kişinin örgüt elemanı olduğu ve ihbarında; 'Botan' kod adlı Faruk Atan'ın Mardin Nusaybin'de ve Şırnak İdil'de operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda bulunacağını ve bu nedenle sözde kendi emrindeki lider kadrosuyla bir toplantı yapacağını, ayrıca aynı ilçelerde devlet yanlısı olan vatandaşlara gözdağı vermek, ilçelerdeki terörist unsurları takviye etmek maksadıyla çeşitli saldırılar yapma yönünde hazırlık içinde olduklarını bildirdi.

16 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen hava harekatında ise Dersim saha sorumlusu 'Baran' Kod adlı İsmail Aydemir, beraberindeki sözde lider kadrosuyla beraber etkisiz hale getirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri