Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Suriye'de ve Irak'ta yaşanan insanlık zulmü karşısında uluslararası toplumdan Türkiye'ye 'Yaptığınızı takdir ediyoruz' cümlesi dışında hiç bir destek gelmediğini belirterek; "Birleşmiş Milletler Suriye'de ölü sayıcılığı yapıyor. Şu ana kadar yaptığı bundan başka bir şey değil" dedi.
Bakan Bozdağ, Türkiye'nin yanı başında, komşularında ve başka yerlerde huzur ve barış içerisinde bayramı yaşayamayan Müslümanların bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
"Dileğimiz o dur ki Türkiye'de nasıl bizler huzur ve barış içerisinde sevdiğimiz ve saydığımız insanlarla birlikte Kurban Bayramı yaşıyor ve kurban ibadetini yerine getiriyorsak, aynı şekilde Suriye'de, Irak'ta, başkaca diyarlarda darda ve zorda olan bütün Müslümanların kurban bayramı yaşamalarıdır."
aa