BM'nin Suriye'de insani yardımları devam ediyor

Birleşmiş Milletlerin (BM) Suriye Kızılay'ı aracılığıyla başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki rejim güçlerinin kuşatması altında bulunan beldelere 25 bin kişiye bir ay yetecek 50 araçtan oluşan yardım konvoyu gönderdiği bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, BM, Suriye Kızılay'ı aracılığıyla başkent Şam'ın Goğu Guta bölgesindeki Hamuriye, Haza, Beyt Suva ve Ayn Terma beldelerine içerisinde temizlik maddesi, tıbbi malzeme ve gıda ürünlerinin de bulunduğu 50 araçtan oluşan yardım konvoyu gönderdi.

Söz konusu yardımların bir ay yetecek şekilde 25 bin kişiye dağıtılmak üzere belde meclislerine teslim edildiği ifade edilirken yardımların bölgelere muhaliflerin koruması eşliğinde girdiği belirtildi.

BM daha önce başkent Şam'ın Doğu Guta beldesindeki ilçe ve beldelerle kentin Dareyya, Zabadani ile Madaya gibi yerleşim birimlerine de yardımda bulunmuştu.

AA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri