Bir yıldır Atatürk Havalimanı'nda yaşıyor

Suriye'deki savaştan kaçan 28 yaşındaki Fadi Mansur tam 371 gündür Atatürk Havalimanı'nda penceresiz-yataksız bir odada tutuluyordu.

Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle Lübnan üzerinden Türkiye'ye gelen ve sahte belgeyle Türkiye'ye girmeye çalıştığı için gözaltına alındığı söylenen Suriyeli 28 yaşındaki Fadi Mansour, yaklaşık 1 yıldır Atatürk Havalimanı'nda yaşıyordu.

Bir yılı aşkın bir süredir penceresiz-yataksız bir odada tutulan Fadi Mansur için Uluslararası Af Örgütü, Mansur için kampanya başlattı. Hürriyet gazetesinin Mansur ile röportaj yapması üzerine olay basına yansıdı. Haberin yayına girdiği saatlerde Mansur'un Türkiye'ye girişi onaylandı. Mansur, mahkeme kararını Adana Geri Gönderme Merkezi'nde bekleyecek.

Bir yıldır 2 kişinin kalacağı bir odada onlarca insan ile yaşamaya çalıştığını söyleyen Fadi Mansur, havaalanı tarafından ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etmişti. Mansur verdiği röportajda, penceresiz bir odada geçirdiği günler için "70 yaşında gibi birkaç metre yürüdüğümde bitkin düşüyorum. Oysa hayatı seviyorum. Bu yüzden savaştan kaçtım ve bu yüzden Avrupa'ya denizden gitmeye çalışmadım. Ama bu kâbusu yaşayacağıma keşke denizde boğulsaydım!" diye yetkililere seslenmişti.

Yeni Şafak

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri