Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı'nın ne kadar süreceğini açıkladı

Kurban Bayramı nedeniyle partililerle bayramlaşma için AK Parti Genel Merkezi'ne gelen Başbakan Binali Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Partililerle bayramlaşmak için Ak Parti Genel Merkezi'ne gelen Başbakan Binali Yıldırım burada gazetecilere yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz bir buçuk ay içerisinde fevkalade olaylar oldu. Bir darbe girişimi yaşadık. Cumhurbaşkanımızın feraseti ve milletimizin dik duruşu ile bertaraf ettik. Bir yandan da bölücü terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Ülkemize yönelik, sınırlarımızdaki tehditler son bulancaya kadar Fırat Kalkanı Operasyonu devam edecek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından başlıklar ise şöyle oldu:

Aynı zamanda terör örgütlerinin yuvalandığı yerleri imha etmek için de askerimiz polisimiz korucularımız canla başla çalışıyor.

Amaç 9 günlük bayram tarttili boyunca vatandaşımızın güvenliğini sağlamak.

Biz onların üzülmeden sevdiklerine ulaşmalarını arzu ediyoruz. Yolculuğa çıkan vatandaşlarımızdan rica ediyoruz acele etmesinler.

Tüm vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyoruz.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Gelen şehit haberleri ile ilgili bilgiler var ama henüz teyit edilmiş bilgiler değil. Takip ediyoruz.

KAMUDAKİ İHRAÇLAR

Kanun Hükmünde Kararnamelerde FETÖ'ye yardım ve yataklık eden memurların ihracı için karar alındı ve uygulamaya kondu. Daha sonra çıkan KHK'larda ise bölücü terör örgütü PKK'ya destek sağlamış, elindeki imkanları terör örgütünün amacına hizmet için kullanan kamu içindeki memur ve yerel yöneticilere de aynı uygulama yapıldı. Bunun içinde kamu kaynaklarını terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanmış olanlar içinde gerekli uygulamalar devreye konulacak

CERABLUS OPERASYONU

Başta DAEŞ olmak üzere diğer terör gurupları da zaman zaman sınıra yakın bölgelere roket gönderdi. Şu ana kadar 29 vatandaşımız bu şekilde hayatını kaybetti. Son olarak Gaziantep'te bir düğüne saldırı düzenlendi. Bu nedenlerden dolayı DAEŞ'e yönelik operasyon başlattık. Bu operasyonun amacı ülkemizin güney sınırlarını güvene almak. Bu güveni yüzde 100 sağlayana kadar DAEŞ'e PKK'ya YPG'ye yönelik operasyonlar devam edecek.
.

 

A Haber

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri