Ban ki-Mun'dan ırkçılık uyarısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılığın dünyanın pek çok kesiminde arttığı uyarısında bulundu.

Ban, BM Genel Kurulu görüşmeleri çerçevesinde, 2001 yılında Güney Afrika'nın Durban şehrinde düzenlenen BM konferansına ithafen yapılan üst düzey toplantıda, tüm ülkelere Yahudi düşmanlığı ve İslamofobi'ye karşı sert tutum sergilemeleri, Hristiyanlara ayrımcılığı reddetmeleri çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri, ırk, renk, dil, siyasi görüş, cinsiyet ve cinsel tercihe dayalı ayrımcılıklara son verilmesini de istedi.

Durban'da 10 yıl önce BM ırkçılık, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele konferansı düzenlenmişti. Durban konferansının sonuç bildirisi tartışmalara yol açmıştı.

Ban, son 10 yılda soykırım, ırkçılık, etnik temizlik ve köleliğe karşı yasalar çıktığını hatırlattı, ancak dünyanın pek çok yerinde hoşgörüsüzlüğün arttığını kabul etmek gerektiğini ifade etti.

Sözkonusu toplantıya, ABD ve İsrail'in de aralarında bulunduğu ondan fazla ülke katılmadı.

Haber7

Dünya Haberleri