Yavuz Sultan Selim Camii’nde gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Efeler İlçe Müftüsü Ramazan Coşkun, “Umurlu Kur’an Kursumuz 36 yıldır aralıksız hafız yetiştiriyor. Elhamdülillah, bu güzel geleneği devam ettirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
İl Müftüsü Hasan Güneş de, Kur’an’la yetişen gençliğin ümmetin umudu olduğunu vurguladı ve “Bu gençler bizim geleceğimizdir. Kur’an’a hizmet eden herkes başımızın tacıdır. Rabbim, her eve bir hafız nasip eylesin. Hafızlarımıza emek veren ailelerine, hocalarımıza ve bu sürece destek olan herkese gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin ise konuşmasında, “Kur’an'ın hem akla hem kalbe hitap eden ilahi bir kelam olduğunu vurguladı.
Program, seçkin hafızların Kur’an tilaveti, Muğla İl Müftüsü Dr. Rüstem Can'ın duası ve hafızlık belgelerinin takdimi ile sona erdi edildi.