Boynukalın, fakir ve ihtiyaç sahipleri için harcanması gereken paranın köpeklerin bakımı için kullanılmasının haram olduğunu vurguladı.
Boynukalın'ın sosyal medya hesabında yaptığı çağrı şöyle:
"Pek çok sorunun üstesinden gelen Sayın Cumhurbaşkanımızın başıboş köpek sorununu da çözmesi beklenmektedir.
Halkımızın canı ve sağlığı en başta zatı alilerine ve hükumete emanettir. Masum çocukların ve insanların canları ve yetimlerin haklarından sorumlusunuz.
"Ülkemizde bebekler başıboş köpekler tarafından parçalanmaktadır. Başıboş köpek sorununun bütün dünyada çözümü itlaf yoluyla yapılmaktadır. Din de akıl da bunu emretmektedir.
Köpeklerin barınaklara toplanması ve itlaf edilmemesi durumunda, yapılan hesaplamalara göre bunların bakımı için yüz milyarlarca lira harcanacaktır.
Tüyü bitmemiş yetim, fakir ve ihtiyaç sahipleri için harcanması gereken bu paranın böyle yerlere harcanması haramdır.