Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Köstence Şubesi merkez binasında düzenlenen aşure programına Köstence Başkonsolosu Füsun Aramaz, Dini Ataşe İsmail Özkan, derneğin Köstence Şube Başkanı Aydın Ablez’in yanı sıra çok sayıda üye ve davetli katıldı. Kur’an–ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını başkan Ablez yaptı. Bu özel günde biraraya gelerek kendi dinimiz ve kültürümüzden gelen güzel bir geleneği yaşatmanın önemine dikkat çeken Aydın Ablez, davete katılan bütün katılımcılara teşekkür etti.
Türkiye’nin Köstence Başkonsolosu Füsun Aramaz ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe vurgu yaparak bu tür sosyal, kültürel aktivitelerin önemine dikkat çekti.
Aşure günü ile ilgili bilgiler veren Din Ataşesi İsmail Özkan da yaptığı konuşmada; “Aşure Günü bizim tarihimizde özel bir yere sahip. Sevinç ve hüznün aynı anda yaşandığı bir gün.” diye konuştu.
Program, derneğin hanımlar kolu tarafından hazırlanan tatar böreği (cantik) ve aşure tatlısı ikramı ile sona erdi.
TATAR BİRLİĞİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Diğer taraftan Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği (UDTTMR) bölgede bulunan azınlık milletlerin temsilcilerini Köstence merkez binasında misafir etti. Dobruca bölgesindeki 8 azınlık temsilcisinin hazır bulunduğu programda her azınlık kendi kültürü ile ilgili resim ve geleneksel giysi sergisinde kendi kültürel değerlerini tanıtma imkanı buldu. Program sonrasında misafirlere geleneksel börek ve tatlı ikram edildi.
Zaman