Artvin'de çay toplama yarışması

Artvin Arhavi'de bu yıl 46'ncısı düzenlenen ve 4 gün sürecek Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Arhavi Belediyesi'nin 46'ncı Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, "En hızlı çay toplama" yarışması düzenlendi.

Yarışma öncesi Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ve davetliler ile yurt dışından gelen halk dansları topluluğu üyeleri de çay bahçesine girerek çay topladı.

Çaykur Genel Müdürlüğü’nün desteği ile Yemişlik Mahallesi'nde gerçekleştirilen yarışmaya kadın-erkek 30 yarışmacı katıldı. Yarışmacılar, 5 dakika içerisinde en fazla çay toplamak için yarıştı.

İzleyenlerin de eğlenceli dakikalar yaşadığı yarışmada, kadınlarda 18 kilo çay toplayan Ayşe Sarıoğlu, erkeklerde ise 21 kilo 800 gram çay toplayan Aydın Reyhan birinci oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödüller verildi.

Kaynak: DHA

İlk yorum yazan siz olun
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Güncel Haberleri